Slottet frå 1665 mellom fjord, fonn, fjell og fossefall

Historikk

Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz fekk garden Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgåve, og her bygde dei seg sitt vesle slott som dei kalla Rosendal. Slottet sto ferdig i 1665. Eit besøk på Baroniet Rosendal er ei vandring gjennom ulike stilepokar frå 1665 til slik dei siste eigarane forlet det i 1927.

Rosendal Have

300 år gamal renessansehage med eit vell av roser. Romantisk landskapspark fra 1850-åra. Kjøken & Urtehage med urter, blomar, grønsaker, frukt og bær. Husmanssplassen Treo med husdyr og aktivitetsdagar.

Kunstutstilling 2015

Deres Majesteter Dronning Margrethe og Dronning Sonja stiller for første gang ut sine kunstverk i en felles utstilling som vil finne sted på Baroniet Rosendal i perioden 12. juni – 6. september. Utstillingen har fått tittelen “Fra fjell og kyst”. Billetter til inngang 12. juni her.

Arrangement

Åshild Ulstrup. Foredrag på Baroniet Rosendal. Foto: NRK

Foredrag • 20.08.2015

Åshild Ulstrup, forfattar

Foredrag: Den norske folkesjela i Sunnhordlendingen, Hardingen, Jærbuen, Dølane med fleire.

Les meir/Kjøp billettar

Rosendal Have: Renessansehage med labyrintmønster og et vell av roser, viktoriansk landskapspark og økologisk kjøkken- og urtehage med grønnsaker, urter, frukt og bær

Rabattkort • 11.09.2016

Årskort 2016

Sikra deg årskort til neste sommar alt no: TILBOD fram til nyttår!
• Fri inngang Rosendal Have i opningstida
• Gratis omvising på Slottet frå 1665
• Gratis omvising i Kvinnherad kyrkje
• Gratis entré kunstutstilling
• Rabatt på ei rekkje foredrag

Les meir/Kjøp billettar

Restaurantar

Baroniet Rosendal sin kjøkensjef byr på alt frå kaffi og kaker i Thee & Caffesalongen og enkle lunsjretter i Rosendal Drivhus, til tre eller femretters gourmetmiddag i Den Blå Sal. Alle menyar er bygde rundt økologisk dyrka råvarer frå den nyrestaurerte kjøkken- og urtehagen i Rosendal Have. Friske råvarer vert hausta dagleg gjennom heile sesongen.

Overnatting

Overnatting med frukost og tilbod om 3-rettars dagens middag i sesongen på Baroniet Rosendal Avlsgård & Fruehus (husk å bestilla bord). Enkel, men komfortabel overnattingsstad med 24 rom og 40 senger. Alle rom er røykfrie. Dei fleste romma har vask, og dusj og toalett er på gangen.

Fjordcruise til Rosendal

  • Fjordcruise t/r Bergen – Rosendal med 3 1/2 times stopp i Rosendal.
  • Omvising på 1600- tals slottet kl. 12.00
  • 2-rettars lunsj like etter omvisinga i Rosendal Havecafé Denne pakken er inkludert lunsj på Baroniet Rosendal!