Slottet frå 1665 mellom fjord, fonn, fjell og fossefall

Historikk

Karen Mowat og Ludvig Rosenkrantz fekk garden Hatteberg i Kvinnherad i bryllupsgåve, og her bygde dei seg sitt vesle slott som dei kalla Rosendal. Slottet sto ferdig i 1665. Eit besøk på Baroniet Rosendal er ei vandring gjennom ulike stilepokar frå 1665 til slik dei siste eigarane forlet det i 1927.

Rosendal Have

300 år gamal renessansehage med eit vell av roser. Romantisk landskapspark fra 1850-åra. Kjøken & Urtehage med urter, blomar, grønsaker, frukt og bær. Husmanssplassen Treo med husdyr og aktivitetsdagar.

Kunstutstilling 2015

Deres Majesteter Dronning Margrethe og Dronning Sonja stiller for første gang ut sine kunstverk i en felles utstilling som vil finne sted på Baroniet Rosendal i perioden 12. juni – 6. september. Utstillingen har fått tittelen “Fra fjell og kyst”.

Arrangement

Konserter, teater, foredrag og utstillinger på Baroniet Rosendal.

Kulturprogram • 31.03.2015

Kulturprogrammet 2015

Kulturprogrammet for sesongen 2015 vert offentleggjort 31. mars 2015, og billettsalet startar same tid her! Hjarteleg velkomne på gode kunst og kulturopplevingar i Borggården, Den Røde Sal, Vinkjellaren og Borgstovo på Slottet frå 1665!

Les meir/Kjøp billettar

Rosendal Have: Renessansehage med labyrintmønster og et vell av roser, viktoriansk landskapspark og økologisk kjøkken- og urtehage med grønnsaker, urter, frukt og bær

Rabattkort • 13.09.2015

Årskort for 2015

Tilbod på årskort for 2015: gratis entré og store rabattar på Baroniet Rosendal!
Gratis entré til Rosendal Have, gratis omvising på Slottet frå 1665 inkl. entré på kunstutstilling og store rabattar på ei rekkje kulturarrangement!

Les meir/Kjøp billettar

Baroniet Rosendal Avlsgård & Fruehus B&B overnatting i naturskjønne omgivelser.

Gåvekort • 13.09.2015

Gåvekort for 2015

Lag ditt eige gåvekort med ein kombinasjon av:
– valfri konsert
– 3-retters middag
– overnatting med frukost i romantiske omgjevnader på Gård & Fruehus

Les meir/Kjøp billettar

Restaurantar

Baroniet Rosendal sin kjøkensjef byr på alt frå kaffi og kaker i Thee & Caffesalongen og enkle lunsjretter i Rosendal Drivhus, til tre eller femretters gourmetmiddag i Den Blå Sal. Alle menyar er bygde rundt økologisk dyrka råvarer frå den nyrestaurerte kjøkken- og urtehagen i Rosendal Have. Friske råvarer vert hausta dagleg gjennom heile sesongen.

Overnatting

Overnatting med frukost og tilbod om 3-rettars dagens middag i sesongen på Baroniet Rosendal Avlsgård & Fruehus (husk å bestilla bord). Enkel, men komfortabel overnattingsstad med 24 rom og 40 senger. Alle rom er røykfrie. Dei fleste romma har vask, og dusj og toalett er på gangen.

Fjordcruise til Rosendal

  • Fjordcruise t/r Bergen – Rosendal med 3 1/2 times stopp i Rosendal.
  • Omvising på 1600- tals slottet kl. 12.00
  • 2-rettars lunsj like etter omvisinga i Rosendal Havecafé Denne pakken er inkludert lunsj på Baroniet Rosendal!